Zeneovi

A „zeneovis” foglalkozásokon a sok játékos, ritmusos feladat nemcsak vidám, önfeledt perceket okoz a nagycsoportos óvodásoknak, hanem  észrevétlenül magukba szívják  a dalok ritmusát, formáját, mielőtt elkezdik a hangszeres tanulmányaikat. Körjátékokon, mondókákon, mozgásos, ritmikus játékokon keresztül sajátítják el  a zenei alapokat.

A csepregi zeneiskola Bükön 1999-ben indította el a zeneiskolai képzést az általános iskola falai között. 2008 szeptembere óta a büki óvoda lehetőséget és helyet adott  a zeneiskolai előkészítő csoport indítására.

Anyaként, zenetanárként immár hosszú évek óta foglalkozom óvodás korú gyermekekkel. Életkori sajátosságaikat megismerve és figyelembe véve -összhangban az óvoda nevelési programjával-, igyekszem az értékes zenét megszerettetni, valamint a zenei képességeiket fejleszteni, amit nemcsak a későbbi zenetanulásban, hanem az életük bármely területén kamatoztathatnak. Foglalkozásaimon igyekszem olyan légkört és körülményeket teremteni, amelyben a gyerekek bátran mozoghatnak, énekelhetnek, megnyílhatnak. Erre kiváló helyszín az óvoda tornaterme, ahol szabadon játszhatunk, énekelhetünk, kis hangszerrel ismerkedünk, mozgunk, zenét hallgatunk, vagyis vidám óvodásként, szépen, lassan készülünk az iskolára.

Benkőné Krizmanich Edina

foglalkozás vezető

 

http://www.csepregikiki.hu/zeneiskola/

Megszakítás