2019 december 1– vel elkezdődtek a néptánc foglalkozások az óvodánk nagycsoportos korú gyermekei számára. Nevelőtestületünk fontos feladatának tartja, hogy a magyar nép hagyományait megismertessük, megszerettessük, átörökítsük a következő generációra.

„Népet csak egészében lehet megismerni, a nép dalát is csak az érti meg igazán, aki ismeri szokásait, ruházatát, ételét…” (Kodály Zoltán)

Célunk a hagyományok megismertetése, ápolása, magyarságtudat erősítése, a néptánc alapjainak megismertetése, az érdeklődés felkeltése, játékos, észrevétlen fejlesztés. Jelenleg 64 nagycsoportos korú gyermekkel szeretteti meg Gerlecz Edit néptáncoktató  a népi játékokat, népi zenét, dalokat, mondókákat játékos foglalkozás keretében minden csütörtök délelőtt.

A foglalkozások díjmentesek.

Miért is hasznos a néptánc a gyermekek fejlesztésében?

„A néptánc és a népi játékok mindent átfogó, összetett fejlesztősorként hatnak a kicsikre. Spontán fejlesztik a következő képességeket: figyelmet, emlékezetet, szerialitást / mozgások sorrendje/, taktilis /érzékelő/ csatornákat, ügyességet, ritmusérzéket, érzelmi és szociális érettséget.”(ovonok.hu)

Megszakítás