Intézményünk Pedagógiai Programjában kiemelkedő fontossággal bír az egészség megőrzése ezért 2011–től kialakított só szobánkat heti rendszerességgel látogatják bölcsődéseink, óvodásaink.

A só szoba , illetve a só homokozó használatával szeretnénk erősíteni a gyermekek immunrendszerét, megelőzni a közösségekben terjedő légúti megbetegedéseket, megelőzés (immunrendszer erősítése, tiszta, könnyű légzés elérése) esetén. Mindezek mellett a só szoba használata jótékony hatását fejti ki például  légúti allergiák, asztma, nátha,horkolás, állandó köhögés esetén is.

A sóterápia szinte mindenkinek ajánlott, hiszen amellett, hogy rendkívül kedvező hatással van a légúti megbetegedésekre, egészséges embereknek is használ, hatására az állóképesség és a teherbíró képesség fokozódik.

A különleges eljárás a leglátványosabb javulást az allergiától vagy asztmától szenvedő betegeknél produkálja, de rengeteget segít a krupp, a szénanátha, a légcsőhurut, az arcüreggyulladás, az orrmelléküreg-gyulladás, a fülgyulladás és hangszálgyulladás, a hörghurut és egyéb gyulladásos légúti betegségek kezelésében is. Ráadásul – a gyógyszerekkel ellentétben – még mellékhatások sincsenek.

A só amellett, hogy tisztítja a tüdőt és a hörgőket, segít a slejm felszakításában, felbontja és meglágyítja a nyálkát a tüdőben. A sószoba rendszeres használata enyhíti a koncentrációs és alvászavarokat, melyek egyenes következményei a stresszes életvitelnek.

A sóterápia lényege, hogy az egészen apró hatóanyagok a tüdő legeldugottabb részeihez, a hörgőcskékhez is eljutnak, és ott a szennyeződésekhez tapadnak, majd kiürülnek a szervezetből.

Megszakítás