Hagyjátok, hadd jöjjenek hozzám a kicsinyek, … hisz ilyeneké az Isten országa!”

(Márk evangéliuma 10,14)

Intézményünk lehetőséget biztosít – a  büki Római Katolikus Egyházközség és az Evangélikus Egyház szervezésében a Szülők kérését figyelembe véve –  hogy a középső és nagycsoportos korú gyermekek  „Ovis-hittan” foglalkozásokon vegyenek részt heti 1 alkalommal.

A foglakozáson minden olyan kisgyermek részt vehet akik már meg vannak keresztelve, vagy még nincsenek megkeresztelve, de szeretnének Jézussal megismerkedni.

 A gyermekek ebben az életkorban már nagyon érzékenyek a jóra, igénylik a helyes értékítéletre vezetést; a helyes értékrend kialakítása bennük hosszútávra meghatározó lesz. Ebben a nevelő munkában szeretnénk támogatni a Szülőket és Nevelőket az „ovis-hittan” foglalkozásainak segítségével.

Az ovis-hittan helye: Csodaországóvoda, Bölcsőde és Közétkeztetést Ellátó Intézmény sószobája (evangélikus hittan), illetve logopédiai szobája (római katolikus hittan).

Ideje: kedd, 15.15 órától az evangélikus gyermekek számára a logopédia szobában, csütörtökön 15.15 órától a katolikus gyermekek számára a logopédia szobában.

Evangélikus hittan oktató: Simon Réka lelkész

 

Katolikus hittan

Szeretettel várom gyermekeket, hogy játékos formában sajátítsák el a vallásos élet alapjait. 

Csütörtökönként, alvás és uzsonna után tanulunk egyszerű imákat, énekeket, hallgatunk korosztályuknak megfelelő bibliai történeteket vagy az egyházi év ünnepeihez kapcsolódva hajtogatunk, színezünk, ragasztunk. 

Nagyon kedvesek számukra a memória és kirakó játékok, hisz ezek által is sokat fejlődnek. 

Jézus mindenkit feltétel nélkül szeret. Ezt akarjuk mi is átadni  környezetünknek, érezzék rajtunk, hogy Isten Fia a barátunk és testvérünk. 

Bátran írassák be Őket már az oviban is hittanra, mert egy kicsit az iskolai fegyelmet is gyakoroljuk.

Üdvözlettel : Vincze Erzsébet r.k.hittanár

Római Katolikus hittan oktató: Vincze Erzsébet hitoktató

Megszakítás