„Az ember nem gondolkodhat, nem szerethet, nem alhat jól, ha nem evett jól”

Virginia Wolf-

A fent leírt idézet megvalósítása érdekében feladatunk az étkezés színvonalas és szakszerű ellátása. A gyermekétkeztetés estén különösen nagy figyelmet  kell fordítanunk az egészséges étkezésre, hiszen a helyes táplálkozás magatartás kialakítása a cél, mivel a későbbi betegségek kialakulása szoros összefüggésben van a gyermekkori táplálkozással .

 Az étlapokat előre elkészíti 2018. szeptembertől a megbízott dietetikus. Az Óvodában, Bölcsödében  a szakorvos által igazolt diétás étkezést igénylő gyermekek számára az állapotának megfelelő diétás étrendet biztosít az intézmény. (gluténmentes diétát nem áll módunkban biztosítani)

Az étrendet az étkezésben résztvevők összetételének és életkorának megfelelő táplálkozás- élettani szükségletéhez igazítjuk, hogy közben érvényesítjük a változatosság, az idényszerűség és a tápanyagszükséglet követelményeit.

Igyekszünk figyelembe venni az objektív igények mellett ( adott korosztály táplálkozási élettani körülményei, EMMI rendelet) mellett olyan szubjektív igényeket is, mint például a tájjelleg, ízek és színvilág, szezonalitás, ünnepek, illetve törekszünk az egészséges , korszerű táplálkozási szokások kialakítására és a kulturált étkezés biztosítására.

Intézményvezető: Tóth Viktória Mária

Elérhetőség:0694/558456

Élelmezésvezető neve: Nagy Lászlóné

                                                                                                                   Csonka Istvánné

Horváthné Molnár Julianna

Elérhetőség: 0694/558619

Dietetikus neve: Tamási Tímea

 

 

 

Megszakítás